2013. jún. 4.

egy csésze - 2013./6. II. évf./9.

Egy csésze... - linkajánlónk

2013./6. II. évf./9.

...kismamáknak, (ké)szülésről
 • ÉSZRE SEM VETTE, HOGY MEGSZÜLETETT - kering ez a fotó a neten, melyet egy orvos készített egy császármetszésnél, ahol a magzatburkot sértetlenül emelték ki az anyaméhből.
 • APÁS SZÜLÉS (videó) - a cikk szerinti "Gyönyörű szülés videó - A legszebb szülés videó, amit valaha láttunk..." szöveget én megkérdőjelezem - magas az egy főre eső elektromos kütyük száma, ill. zavaró, hogy szinte megrendezett, profi a felvétel (akkor már inkább "gyönyörűen megrendezett szülés videó"), valamint hogy nyilván szűk réteg szül ilyen otthonban... Ettől eltekintve tényleg megható, ahogy apuka is részt vesz az eseményekben.
...nevelés/növelés- problémák
 • GYURKÓ SZILVIA: NEVELD, NE VERD! - olvasmányos, érdekes interjú. "Nem múlik el nyom nélkül a gyerekkori erőszak. A pofonok, a zaklatás, a lelki terror megpecsételi a gyerek egész életét – figyelmeztet Gyurkó Szilvia, az UNICEF gyermekjogi igazgatója."

 • OKOSDOBOZ - kisiskolásoknak szóló (1-4. osztály) játékos feladatok egy honlapon, könnyen áttekinthető és jól bontott formában, ügyes

 • MI CHIAMA CHIARA - új, vicces olasz sorozat (sajnos csak olaszul); egy anyuka netes naplója mindennapi küzdelmeiről (és az anyukatársakéról) - 1-2 gyermekes, jólszituált család, dolgozó anyukával. 


...gyerekgondozás- ruha, hordozás, pelus, étkezés...
 
...érdekesség
 • CSERKÉSZMAMA - rövidhír egy lövöldözést megállító cserkészanyukáról, aki "elbeszélgetett" a bűnözőkkel...

...minden napra egy játék - és mondóka-, mese-, ének-, gyerekkönyvajánló
 • MIT OLVASSON A GYERMEK? - azt hittem, hogy ilyen lista nem létezik - de létezik; 2-18 éveseknek ajánlott ("meseileg" jó) könyvek listája. Nem túl tágas paletta, de a listában szereplő könyvek tényleg jók, rendezetten felsoroltak, 'olvasási alapnak' igen jó. A frissen (értsd: utóbbi 5-10 évben) megjelentek közül kevés szerepel benne. A honlapon egyébként mesepszichológiai anyagokat, könnyen érthető cikkeket is találtok, érdemes belelapozni.
 • GYERMEKSZÍNHÁZ PORTÁL -báb- és gyermekszínházakat összefogó honlap, rengeteg előadás összefoglalójával, kirtikákkal, szövegkönyvekkel, bemutatókkal, videótárral stb. - mesés kincsesláda! (Sajnos a honlap nekem szétesett a böngészőben.) AKTUÁLIS ELŐADÁSOK ITT!
 • GEOGUESSR - játék nagyobbaknak a Google Streetview-val: bepillantasz egy utcaképbe, megtippeled, hogy a Földön hol lehet, így a találatod sikeressége szerint pontokat gyűjthetsz.
 • HERVE TULLET - francia fickó honlapja, amelyen egyszerű, de értelmes és vicces "művészeti/ vizuális kommunikációs" játékokat találtok (ő a Pötty-könyv szerzője, ennek is van egy érintőképernyőkre kalibrált, ingyen letölthető változata, mely szerintem értelmes módon tanít a számítógép és a ma oly gyakori érintőképernyős felületek kezelésére)
...blog
 • FROG, GOOSE AND BEAR - háromgyerekes anyuka jól illusztrált blogja - könnyű receptek, tematikus szülinapi partyk, partydekor-ötletek, DIY kézügyességek és játékok
 • NURTURE STORE - blogunk 'angolban', mesterfokozaton - játékok otthon/természetben a kicsiknek, kézművesek, kaják stb. - ugyanez FB-n

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése