2013. máj. 27.

5 olcsó "recycle" fürdőszobai játék

OLCSÓ FÜRDŐSZOBAI JÁTÉKOK
korosztály: 1+
kellékek: üres flakonok, spricni, tisztítószeres flakon
spricnije, kisebb-nagyobb műanyag edények, gumilabda, merőkanál...
ötletek: mamika
!fokozott szülői felügyeletet igényel!
Namármost a cím csalás, mert az ötféléből itt csak négy újrahasznosított, de az biztos, hogy vízi játékokból a műanyag háztartási "hulladékok" szolgáltathatják a legtöbbet. Nem kell drága "vízikönyveket" és műanyag szörnyetegeket vennünk ahhoz, hogy a gyerekünk jól elfoglalja magát a vízben, ráadásul a kedvére és fantáziájára bízhatjuk, hogy a flakonok épp cápák, tengeralattjárók vagy vízhányó gejzírek. Lássuk, mivel:

INJEKCIÓSTŰ SPRICNIJE: 3 éves korig még csak mi fogunk vele játszani, de a kicsi élvezni fogja, hogy lefröcsköljük. Ha a doktor néni oltás után nem akarja ideadni a használt injekcióstű műanyag részét, (amit mi természetesen otthon fertőtlenítünk stb.), akkor elég elmenni patikába - ha jól tudom, ott is árulják.

FLAKONOK: ezeket már az egyévesünk is szívesen forgatja. Mielőtt kezébe adjuk, mossuk ki alaposan - távolítsuk el a feliratokat. Meg fog próbálni inni belőle, ne lepődjünk meg. Jó, ha van 2-3 kisebb és egy nagyobb belőle, ezekkel egymásba tud töltögetni. Ha van tapétamatricánk, ragaszthatunk rájuk "szemeket" is - így a flakon szája lesz a hal szája.

SPRICCELŐK: remélem mindenkinek kevés van ilyen spricnis fejű tisztítószerekből a házában, ami nagyon praktikus de rendkívül sok szemetet termel, újratöltő meg kevés van hozzá. Viszont ha bekerült pár a háztartásba és a flakonok kiürültek, nemcsak a vasaláshoz hasznosíthatjuk őket, vizes spricninek, ha nem a kádban is. Szintén 2-3 éveseknek jobb játék és figyelni kell, nehogy rossz helyre dugdossák a szívószálat...

MŰANYAG EDÉNYEK: az éles szélűek és törékenyek kivételével jól használhatóak vízi játékra -  a joghurtos poharaktól kezdve a nagy heringes vagy mozzarellás vödörig. Ollóval/ütvelyukasztóval vagy kisméretű lyukfúróval kilyuggathatjuk az alját, hogy szita legyen, de elég egy lyuk is - a lyukasztást követően a sorjákat reszelővel szedjük le. Hasznosak az egymásba rakható poharak, azokkal kiválóan lehet töltögetni.

GUMILABDA,MERŐKANÁL, KONYHAI SZŰRŐ, TÖLCSÉR... vízi használat után megfelelően elmosva mind jó játékok a vízben is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése