2013. ápr. 29.

újságpapírkollázs-arcok ötletbörze

ÚJSÁGPAPÍRKOLLÁZS-ARCOK ÖTLETBÖRZE
korosztály: 3+
kellékek: magazinok, papír, ragasztó, olló
előkészület: 10-20 p
játékidő: 30-60 p
ötletek: animam
Játékos ismerkedés a test legkifejezőbb részével, az arccal: a mimika és az érzelemkifejezések vizuális leképezése - régi újságok felhasználásával. Könnyed, vidám hangulatú játék, egyben a vagdosást, ragasztást is gyakoroljuk vele.1. MIX ARCOK
Vegyünk elő pár régi magazint, és keressünk 3-4 kb. azonos méretű arcot bennük. Vágjuk ki a szemeket, füleket, orrokat stb. (hagyjuk a gyerkőcöt is vagdosni kicsit) -  és állítsunk össze egy emberarcot. Engedjük, hogy a kicsi keresse meg a testrészek helyét a beragasztózott képdarabot hadd illessze ő a helyére! Elő is rajzolhatjuk az arcot, úgy könnyebb megkeresni a helyüket. A szemöldök, száj igazításával alakíthatjuk mérgessé, vidámmá, szomorúvá a kifejezést.
2. ARCHOZ RAJZOLNI
Vágjunk ki egy, a kicsi által kiválasztott fejet - és biztassuk, hogy rajzoljon neki kezet-lábat stb. (Nem kell erőltetni.) Ennél még élvezetesebb, ha saját családunk arcképeit vágjuk ki neki fotókból - ezzel akár családi csoportképet is összeállíthatunk.


3. ARCOT RAJZOLNI
Ez az előző ötlet inverze: a családi fotóból kivágott arcok helyére rajzolhat a kicsi szemet-orrot-szájat. 
4. ÖSSZEKEVERT TEST
Az 1. ponthoz hasonló, csak itt egészalakos figurákat hozunk létre - 4-6 közel azonos méretű ember testrészeit keverjük össze. Külön vicces, hogyha torzytunk a képen: mondjuk a kezek vagy a fej méretét megnöveljük - és megszületik Lapátkezű Bözse meg Nagyfejű Rudolf.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése