2013. ápr. 19.

levél Nagymamának

LEVÉL NAGYMAMÁNAK
korosztály: 3+
kellékek: papír, toll, boríték, bélyeg
játékidő: 30 p
kivitelezés: animamHa nem is lakik messze a Nagyi, akkoris nagy izgalom levelet küldeni neki - születésnapra, ünnepre, vagy egyszerűen csak azért, hogy éreztessük vele, mennyire fontos számunkra. Egyúttal azzal, hogy levelet "írunk", meg tudjuk mutatni a kicsinek, hogy működik a klasszikus postai levélfeladás - aminek így ő is aktív részesévé válik. És melyik Nagyi ne hatódna meg egy kedves, krikszkrakszos, praclinyomos borítéktól, amire még a bélyeg is ferdén van felragasztva?

 
A levél tartalmát bátran variáljuk: a Magyar Posta Zrt. belföldre, szabványméretű borítékban 30 g-ig szinte bármit elvisz, de bedobhatunk akár (max.) 2 kg-os csomagot is a levélszekrénybe, mert megfelelő értékű bélyeggel azt is kézbesítik. (Tájékozódhatunk az üzletszabályzatban is, ugyanitt megtaláljuk a posták nyitvatartását, településenként.)

Mi készítettünk kollázst, rajzoltunk, "üzenetet írtunk" (= hosszú cikcakkvonalak és egy fészekalakú izé), kivágtuk Nagyi fejét egy fényképből és hozzárajzoltuk a testét, ill. tavaszi virágokat ragasztottunk egy kisebb papírlapra... És együtt dobtuk be a postaládába.

Fontos a visszajelzés, hiszen így nyer értelmet a levél: kérjük meg a Nagyit, hogy telefonáljon, ha megkapta a levelet! Még jobb, ha választ is ír - mi meg minden nap leshetjük a postást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése