2013. ápr. 24.

családi arany(köpéses) könyv

CSALÁDI ARANYKÖPÉSES KÖNYV
korosztály: 0+
kellékek: egy könyv, toll, (+fotók stb.)
játékidő: egy életen át
kivitelezés: animamEzt a mamámtól láttam, és nagyon szerettem - volt egy naplója, amibe bele-belejegyezett egy-két aranyköpést, családi mozzanatot, és időről időre elővettük, hogy megnézegessük - amit ő nem szeretett, mert a napló az ugye napló és ebben a titokzatos fekete könyvben nem csak a mi aranyos dolgaink voltak benne...

 
Egyesek vezetnek babanaplót, aztán abbahagyják. Van, aki blogot vezet az aranyköpésekről, gyerekszáj-rovatot vezet újságokban vagy családi sztorikról mesél (remek: Bakka és Pepe kalandjai). Aztán valaki regélte, hogy ő csak az aranyköpéseket gyűjti, egy nagy piros könyvbe - és a gyerekei alig várják, hogy valami olyat tudjanak mondani, amivel bekerülhetnek a Mikuláséra hajazó Nagykönyvbe... Más azt mondta, ők képeket ragasztottak be a kölyökről, feliratozva, és a kicsi egy éves korától kezdve együtt nézegették - a gyerkőc ezt a "könyvet" szerette legjobban. Én meg a mi könyvünkbe pár mondatban bevezetem néha azt is, hogy épp hogy állnak a kicsik a növekedésben: kinek mi megy legjobban és hogy veszekszik a másikkal.

Olyan könyvet vegyünk e célra, amit szívesen kézbeveszünk és forgatunk - és tegyük a lakásban könnyen elérhető helyre (amit megjegyzünk napközben, hogy "ezt muszáj lesz felírni", tuti, hogy fél nap múlva már a férjnek se tudjuk felidézni).
 
Már pár év múlva is iszonyú jó lesz visszaolvasni a gyerekekkel, alig várom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése