2013. febr. 6.

mágneses horgászjáték

MÁGNESES HORGÁSZJÁTÉK
korosztály: 2+
kellékek: vastag karton, tempera, ecset (vagy filctoll),
20-as szögek, kisméretű mágnes, zsineg, evőpálcika /bot,
szigetelőszalag, 2 db kupak, hegyes olló vagy ár
elkészítés: 60 p
játékidő
: 15-30 p
 
ötlet: net kivitelezés: lolino


Ennek a halacskás játéknak sok változata létezik, az itt közölt mágneses megoldás igen könnyen elkészíthető, mutatós és élvezetes vele a játék.
A kartonra festett halakat és tengeri herkentyűket (bohóchal, csikóhal, polip, tengeri csillag, gömbhal stb.) kivágjuk, fejük búbjánál két szöget szúrunk óvatosan az oldalukba úgy, hogy a szög a karton belsejébe fúródjon. Vigyázzunk, nehogy a szögek átszakítsák az anyagot! (Ez a típus egy éve szolgál nekünk és a rengeteg használat ellenére még egyszer sem bukkant elő belőle a szög.)

Az evőpálcikára madzagot csomózunk, melynek a végén bója lesz. A bója két egymás felé fordított kupak - az egyiket árral vagy kisollóval átlyukasztjuk, áthúzzuk rajta a zsineget és megcsomózzuk. Ezután szembefordítjuk vele a másik kupakot, egymáshoz tapasztjuk őket a körbetekert szigetelőszalag-darabbal, majd a ki nem lyukasztott kupakra (szintén szigszalaggal) mágnest rögzítünk.

Így a kicsi kedvére horgászhatja a tóból a halakat. (Kétéveseknek még magyarázni kell, hogy a halak melyik része "tapadós", vagyis hogy hol vannak belerejtve a szögek.)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése