2013. febr. 20.

csengettyűs kötélakadálypálya

CSENGETTYŰS KÖTÉLAKADÁLYPÁLYA
korosztály: 2,5+
kellékek: 1 gombolyag fonal, 4-6 csengettyű
előkészítés: 20-25 p
játékidő: 30-45 p
kivitelezés: animam

Nagy kedvencem az az akadálypálya. Olyan lesz a terep, mintha egy akciófilmben a múzeum legértékesebb egyiptomi arany macskaszobra körül lézercsíkok szelnék keresztbe-kasul a levegőt - ha hozzájuk érsz, beindul a riasztó.

Pillanatok alatt készen van és jó sokáig elszórakoztatja a gyerekeket. Kötözzük a madzag végét egy stabil bútorhoz/radiátorhoz, majd a fonalgombolyagot kezünkbe fogva, azt jó feszesre húzva kb. egy méteres magasságig hurkoljuk rá a szoba tereptárgyaira úgy, hogy ne lehessen könnyen átmenni se alatta, se felette (figyeljünk, hogy olyan bútorhoz ne kötözzük, ami felborulhat, mint pl. szék). Nálunk a radiátor szolgáltatta az egyik fix pontot, a kiságyak rácsai a másikat.

Ezután jöhetnek a csengettyűk, szereljük fel őket random módon a fonalakra. Elég 3-4 db is. A játék lényege: át kell kúszni a szoba egyik végéből a másikba úgy, hogy ne érjünk a madzagokhoz, vagyis ne szólaljanak meg a riasztócsengők! Aki hibázik, mehet vissza az elejére. Elhelyezhetünk megszerzendő kincseket is, pl. egy csinos fél pár zoknit... Szabadban, fákhoz-bokrokhoz kötve is működik a játék!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése