2013. jan. 14.

kincseket rejtő kövek

 
KINCSEKET REJTŐ KÖVEK
korosztály: 2+
kellékek: só, liszt, homok, víz,
lefőzött őrölt kávé, vagy mák, apró kincsek/ üzenetek
elkészítési idő: 10 perc + 20 perc sütés
játékidő: 30-90 p (a kialakított játéktól függ)
ötlet: Sew Can Do
kivitelezés: mágnessKincskereső játékhoz nagyon jók ezek a saját készítésű, kincset rejtő kövek. El lehet rejteni a lakásba, vagy a kertbe igazi kövek közé (nagyon élethűek!). A belseje tartalmazhat apró kincseket, ajándékokat, vagy üzeneteket.

 
A pontos recept:
- kincsek, vagy üzenetek

- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre só
- 1/4 bögre homok
- 3/4 bögre víz
- 1 bögre kávézacc, de én például mákot használtam, amibe beleköltözött előzőleg egy moly, így kidobásra lett volna ítélve.
Mielőtt felfedeztem volna a mákot, egy bögre fekete földre is gondoltam, mivel a hozzákevert anyag csupán a kövek szemcsés, fekete jellegét adja.

A száraz alapanyagokat össze kell keverni, aztán apránként hozzáadni a vizet, amíg össze nem áll az egész. Ekkor maréknyi darabokat kell kiszakítani belőle és úgy összegyúrni, hogy közben elrejtünk bennük 1-1 kincset. Egymástól kis távolságra sütőpapírral fedett sütőlapon ki lehet sütni kb. 150 °C-on, 20 perc alatt, de magától vagy a fűtőtesten is megszárad pár nap alatt. ( Az enyémek kicsit büdösek voltak feltörve, ugyanakkor sütés közben olyan finom illatuk volt, mintha mákos sütit sütnék! :) )

A képek a saját műveket mutatják sütés után, az ötlet pedig innen származik:
Sew Can Do

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése