2012. nov. 8.

párkapcsolatépítő, kommunikációs játék a szülőknek 1.


KAPCSOLATÉPÍTŐ JÁTÉK SZÜLŐKNEK
korosztály: szülőknek
kellékek: 1-2 befőttesüveg vagy doboz, toll, papír
elkészítési idő: cetliírással együtt kb. 15 p
játékidő: mindhalálig
készítette: animam

Nagy kedvencem ez a "párkapcsolati tréningjáték", amit egyszer egy fiatal pártól hallottam - meg is valósítottuk férjemmel, és többé-kevésbé folyamatosan, de házasságkötésünk óta "játsszuk". Persze nagyobb gyerekekkel játszva kibővíthetjük az egész családra is.

Alig pár eszközt igényel, legfőképp egy/két dobozt vagy befőttesüveget, tollat és sok-sok papírcetlit. Legegyszerűbb, ha minden témát egybevéve, az épp eszetekbe ötlő kisebb-nagyobb kéréseiteket fogalmazzátok meg (finoman!) a másik felé - ezeket külön-külön papírra vetitek, és bedobáljátok a névvel megjelölt dobozokba. Ha csak egy befőttesüvegetek van épp, akkor megoldás a különféle színű post it-ek használata is: a kék papírra írt kérések a pasinak szólnak, a narancssárgára írtak a nőnek... Én egy üveget szedtem elő, középre 'kartonválasztót' raktam, a cetlikhez pedig régi névjegykártyákat hasznosítottam újra.
Ezek után már csak annyi a feladatotok, hogy a hét adott napján (pl. vasárnap este), egy közös 'rituálé' keretében mindketten kihúzzatok egy-egy, nektek szóló kérést, amit a következő hét alatt valamikor teljesítenetek kell.

Megegyezhettek párotokkal egy speciális témában is, amit pár hétig gyakoroltok: pl. kifejezetten kettőtök kapcsolatára vonatkozó kérések, szexuális élethez kapcsolódó kérések, gyereknevelésre irányuló kérések, olyan kérések, amelyek a másik javát szolgálják (!) stb.

Az a legizgalmasabb, hogy sose tudhatjuk, a másik épp melyik kérésünket húzta ki - és azon a héten épp milyen figyelmességgel lep meg...

Lássunk pár példát, miket írogat fel egy képzeletbeli pasi:
- Készíts nekem légyszi egy jó gulyáslevest!
- Nyomd a végén a fogkrémestubust - kösz!
- Nézz meg velem egy akciófilmet!
- Mosasd le a kocsit, ha látod, hogy koszos...

...és egy nő:
- Ha észreveszed, hogy áthúzod a paplant, akkor tedd rám vissza kérlek!
- Egyik reggel ébressz ágybareggelivel!
- Jól esne, ha elvinnéd egyik délután a gyerekeket a játszótérre...
- Hívj fel napközben, hogy mi van velem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése