2012. okt. 31.

falvédő textilkép

FALVÉDŐ TEXTILKÉP GYEREKSZOBÁBA
korosztály: 0+
kellékek: filc darabok sok színben, hímzőfonal sok
színben, nagyobb filc darabok a dombokhoz és semleges
színű anyag a háttérhez, olló, vastag tű, (türelem) 
elkészítési idő: 1-1 figura kb. 10-15 p
készítette: mágnes

Inkább dekorációs elem, mint játék. Babaként lehet a nagy figurákat és az élénk színeket nézegetni, kicsit nagyobb gyerekek pedig az egész képet élvezik: lehet tapogatni, történeteket mesélni róla, elnevezni az állatokat, stb.


Nálunk az egész csak egy pillangóként indult a babavárás utolsó napjaiban, majd szépen lassan összegyűlt az összes figura és a koncepció is. Szeretem benne, hogy a varrogatás ráragadt másokra is és 1-1 figurát nem én, hanem anyukám, barátnőim is készítettek rá. Nagyobb gyerekekkel lehet együtt készíteni közös gyerekszobába, vagy ajándékba az új kistesónak.

A képeken látható, hogy az összes figura úgy készült, hogy filcből kivágtam a megfelelő alakot, majd különböző odaillő színű hímzőfonallal körbevarrtam a széleket, tehát végtelenül egyszerű, de mutatós. (Persze ezt lehet fokozni) Az egészhez piros filcből varrtunk egy keretet. Miután végre elkészült, a babaágy fölé rögzítettük egy vékony faléc segítségével, amit a falra fúrtunk, majd erre öntapadós tépőzár csíkot tettünk, aminek a másik oldalát a képhez varrtuk. Így könnyen eltávolítható pl. mosás céljából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése