2012. aug. 12.

rólunk

Indul a blog!

Ezen a "DIY blogon" gyűjtjük a 0-7(-10) éves korosztály növekedését kísérő játék- és egyéb ötleteinket - egymásnak; nektek, gyakorló anyáknak-apáknak; meg mindenkinek, aki szeret  felnőttként is időnként "gyerek" lenni, vagyis szeret játszani, mozogni, alkotni, és gyerekekkel együtt játszani, mozogni, alkotni!

Az '1 csésze csoport' mintegy 40 tapasztalt anyát számlál (ehhez jönnek férjeink, akik követik a 'csoportéletünket'), gyermekeink összlétszáma meghaladja a hetvenet, az aktív gyerekneveléssel töltött éveink száma pedig - nehéz meghatározni - összességében túllő fél évezrednyin!

A munka vagy szakmai előrelépés előtt/mellett/közben elsősorban családunk szellemi-lelki-fizikai fejlődését igyekszünk kézben tartani, nekik és velük szervezzük meg a háztartást, velük csinálunk programokat - velük játszunk, velük vagyunk kötetlenül, szabadon.

Célunk, hogy saját kölkeinket az otthon vagy a természetben töltött idő alatt időről időre olyan értelmes alkotó- és játszótevékenységre fogjuk, mely impulzust ad számukra a saját, szabad játékukhoz, és amely nemcsak nekik, de nekünk is élményt nyújt. Hisszük, hogy a kicsik a jó hangulatban töltött közös játék, cselekvés vagyis a családi együttlét, együttélés által fejlődnek legtöbbet és ez ad nekik elegendő inspirációt ahhoz, hogy utána hosszan, kedvvel játsszanak önállóan!

A blogban kizárólag saját magunk - vagy a beküldők - által tesztelt, készített vagy összerakott játékok/ játékötletek/ egyéb háztartási és családszervezési trükkök szerepelnek, fotókkal illusztrálva. (Persze az ötletek nem mind egyediek, igyekszünk ahol lehet, forrásokat is feltüntetni.) Emellett közlünk havonta egy-egy, kötetlen válogatást: a linkajánlót.

Külön figyelmet fordítunk arra, hogy akár gyerekeknek, akár gyerekekkel készül a játék - az költség- és környezetkímélő legyen. Előnyt élveznek az újrahasznosított, a "nullaforintos" ügyességek! Persze nem mindig jut idő tökéletesre fejleszteni a játékokat- nézzétek el, ha esendő a megvalósítás! Nehéz pillanatok alatt összerakni a játékot / ételt / tárolót, ha közben rajtunk lóg a "célcsoport", vagyis gyerek(ek)...

Merítsetek ma is egy csészényivel a gyerekekkel való gyűrődéshez, kérdezzetek a készítőktől, vagy küldjétek be saját játékaitokat az egycsesze.csoport@gmail.com címre - 

aztán mozgás! Messze a számítógéptől, nyomás játszani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése