2012. szept. 21.

cukorfondant-gyurmázás

CUKORFONDANT-GYURMÁZÁS
korosztály: 3+
kellékek: gyurmázáshoz szükséges eszközök, nyújtófa,
műanyag munkalap, étkezési keményítő, fólia
recept: ld. részletes leírásban
előkészületi idő: 15 p
játékidő: 10-60 p
kivitelezés:
vezsu, icus, gyerekek






















A cukorfondant a hagyományos sólisztgyurmánál puhább (bár a főzött sólisztgyurma ennél is jobb anyagú!), lágyabb.
A formázáshoz szórjunk a műanyag munkalapra és a kezünkre is étkezési keményítőt, hogy ne tapadjon le. A gyerekeknek tegyünk ki ötletadó képeket - vagy készítsünk előre figurákat tetszőlegesen az évszak / kiválasztott téma szerint. A fondant hamar kiszárad! A maradék anyagokat fóliába betekerve vagy légmentesen lezárt nejlonzacskóban tároljuk.

RECEPT 1 - a glicerin elhagyható, bár gyógyszertárban kapható, a glükózzal együtt. A glükóz viszont folyós mézzel helyettesíhető (mint azt a recept is írja).

RECEPT 2 -nagyon megbízható; többször tesztelt recepteket tesz közzé

RECEPT 3 - vagy pedig ez a pillecukros (marshmallow), amit azért szeretek, mert nagyon jól és vékonyra nyújtható, kevésbé szárad ki munka közben, és jól gyurmázható, formázható





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése